Het wijnhuis
In 2005 richtte José Vicente Domeco de Jarauta Bodegas Domeco de Jarauta op. De familiewijngaard, die ongeveer 100 hectare omvat, maakt typische Rioja wijnen van de variëteiten Tempranillo, Graziano, Garnacha en Mazuelo. Het zijn oude wijngaarden met lage opbrengsten gelegen op kalkrijke kleigrond in Aldeanueva de Ebro, Alfaro, Autol en Rincón de Soto, allemaal behorend tot de DOCa Rioja.
De moderne bodega, gebouwd in de stijl van een Frans chateau, is omgeven door de wijngaarden. Er wordt handmatig geoogst en de vinificatie vindt plaats op basis van de kwaliteit en de herkomst van de wijngaard. De bodega beschikt ook over ruim 700 Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten van 225 liter aangevuld met een kleine hoeveelheid Roemeense varianten. Deze verschillende vaten geeft men de mogelijkheid om te experimenteren met nieuwe nuances voor hun wijnen. Zoals veel Spaanse rode wijnen verblijven ook de wijnen van Domeco de Jarauta lang in één van deze vaten. Het varieert tussen de 24 en 36 maanden, hierna zal de wijn nog eens minimaal 9 maanden in de fles rijpen. Gedurende deze tijd wordt de wijn verfijnd zodat er optimaal van genoten kan worden.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.